Met een ruw script op zak en een camera in de hand. Zo werk ik graag. Want ik ben een videofilmer die openhartig en spontaan te werk gaat. Op zoek naar wat anderen bezielt en bezighoudt. Mijn producties zijn klein en persoonlijk. De filmploeg ben ikzelf.

Met een ruw script op zak en een camera in de hand. Zo werk ik graag. Omdat ik een videofilmer ben die inspeelt op het moment. Mijn producties zijn klein en persoonlijk. De filmploeg ben ikzelf.

Met een ruw script op zak en een camera in de hand. Zo werk ik graag. Omdat ik een videofilmer ben die inspeelt op wat er gebeurt. Mijn producties zijn klein en persoonlijk. De filmploeg ben ikzelf.

Met een ruw script op zak en een camera in de hand. Zo werk ik graag. Want ik ben een videofilmer die openhartig en spontaan te werk gaat. Mijn producties zijn klein en persoonlijk. De filmploeg ben ikzelf.

 • Docwerk

Om grote verhalen over te brengen moet je kleine laten zien vind ik. Achter elke organisatie schuilen vrolijke, ontroerende of prikkelende verhalen. Dus moet je de klei in, aan het bed staan of de vloer op voor beelden die raken en woorden die binnenkomen. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

Om grote verhalen te vertellen moet je kleine laten zien vind ik. Dus de klei in, aan het bed staan of de vloer op voor beelden die raken en woorden die binnenkomen. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

Achter elke missie schuilen vrolijke, prikkelende of ontroerende verhalen die de boodschap aansprekend kunnen overbrengen. Dus stap ik de klei in, ga aan het bed staan of loop de vloer op voor beelden die raken en woorden die binnenkomen. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

Achter elke missie schuilen vrolijke, prikkelende of ontroerende verhalen. Dus stap ik de klei in, ga aan het bed staan of loop de vloer op voor beelden die raken en woorden die binnenkomen. Geknipt om even bij stil te staan .. of juist in beweging te komen. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

Achter alle missies en hogere doelen schuilen vrolijke, prikkelende of ontroerende verhalen die de boodschap veel beter overbrengen dan een droge informatie. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

Om grote verhalen te vertellen moet je kleine laten zien vind ik. Met vrolijke, bevlogen of ontroerde betrokkenen op de plek waar het gebeurt. In een film van hooguit een paar minuten. Geknipt om éven bij stil te staan .. of juist in beweging te komen. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

Om grote verhalen over te brengen moet je kleine laten zien vind ik. Dus de klei in, aan het bed staan of de vloer op om film te maken over vrolijke, bevlogen of ontroerde betrokkenen die weten waar ze het over hebben. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

Om grote verhalen te vertellen moet je kleine laten zien vind ik. Met betrokken hoofdrolspelers op de plek waar het gebeurt. Geknipt om éven bij stil te staan .. of juist in beweging te komen. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

Om grote verhalen te vertellen moet je kleine laten zien vind ik. Met betrokken hoofdrolspelers op de plek waar het gebeurt. Geknipt om éven bij stil te staan .. of juist in beweging te komen. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Mijn films gaan over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over alles wat dan wél kan. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Mijn films gaan over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over mogelijkheden en sterke punten.

Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Ik kijk waar mensen goed in zijn en leg dat vast in een vrolijk, ontroerend of prikkelend verhaal. 

Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Ik stimuleer de stèrke punten van mensen en leg die vast in een vrolijk, ontroerend of prikkelend verhaal.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Want bij mij gaat het altijd over mensen.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Ik zoek wat mensen bezielt en bezighoudt en breng die vrolijke, ontroerende of prikkelende momenten in beeld. Dat versterkt de boodschap van ieder verhaal! 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Ik film over beperking en kwetsbaarheid. Maar vooral over mogelijkheden en sterke punten. Ook in producties buiten de zorg blijft die opbouwende aanpak en zie je mijn achtergrond terug in mijn werk, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Dat zie je ook terug in de vrolijke, ontroerende of prikkelende filmpjes buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld.

 

Ik ken de weg op plekken waar ‘gezien worden’ extra belangrijk is. Ik film over beperking en kwetsbaarheid. Maar vooral over mogelijkheden en sterke punten.

 

Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Want achter de missie van elke organisatie, bedrijf of instelling schuilen vrolijke, ontroerende of prikkelende verhalen die staan voor het grotere plaatje. Die achtergrond blijft zichtbaar daarom. Omdat het altijd over mensen gaat.  

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Omdat ieder mens gezien wil worden. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat ieder mens ‘gezien’ wil worden. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat ieder mens het fijn vindt om ‘gezien’ te worden. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat achter ieder mens een vrolijk, prikkelend of ontroerend verhaal schuil gaat dat gezien mag worden. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat achter ieder mens een vrolijk, prikkelend of ontroerend verhaal schuil gaat dat gezien mag worden. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in de wereld van beperking en kwetsbaarheid. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat ik altijd film over wat wél kan en sterke punten. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in de wereld van beperking en kwetsbaarheid. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Als mensen ik film over wat wél kan en sterke punten. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Als filmmaken over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. In films over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Als filmmaken over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat ‘gezien worden’ overal het beste uit mensen haalt. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat aandacht, inleven en vooral veel positiviteit het beste uit mensen haalt. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Waar ‘gezien worden’ grenzen verlegd. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid als ‘gezien worden’ grenzen verlegd. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Omdat ‘gezien worden’ grenzen verlegd.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in een werkveld waarin ‘gezien worden’ extra belangrijk is. Die achtergrond zie je ook terug in mijn werk buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Omdat ‘gezien worden’ grenzen verlegd. Die aanpak zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Want filmmaken is mensenwerk. Dat versterkt de boodschap van elk verhaal. 

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in een werkveld waar ‘gezien worden’ extra belangrijk is. Die achtergrond zie je ook terug in mijn werk buiten de zorg. Want mensenwerk versterkt de boodschap van elk goed verhaal.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn werk buiten de zorg. Want ‘gezien worden’ versterkt dat de boodschap van elk goed verhaal.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Want ‘gezien worden’ maakt krachtig en versterkt bovenal de boodschap van elk goed verhaal. Die achtergrond zie je ook terug in mijn werk buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

Ik zie je, Rijk-Willem

REINAERDE

Naast KORTDOCS film ik drie dagen per week voor en bij zorgorganisatie Reinaerde uit Utrecht.

 • Docwerk

  Cirkeltje rond

  Reinaerdevideo
 • Docwerk

  Bezoek een museum

  Reinaerdevideo
 • Docwerk

  De Kookwedstrijd

  Reinaerdevideo
 • Docwerk

  Low Car Diet

  Reinaerdevideo

En de hoofdrolspelers? Dat zijn ervaringsdeskundigen zelf als het even kan. Want stralen in de spotlights geeft prachtige kansen voor persoonlijke groei. Maar versterkt bovenal de boodschap van elk goed verhaal.

Ik film over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Omdat ‘gezien worden’ prachtige kansen biedt voor persoonlijke groei. Maar bovenal de boodschap versterkt.

Die aanpak zie ook je terug in mijn werk buiten de zorg. Want achter de missie van elke organisatie, bedrijf of instelling schuilen vrolijke, ontroerende of prikkelende verhalen die staan voor het grotere plaatje. En dan gaat het altijd over mensen.

Ik ken de weg op plekken waar aandacht en inleven extra belangrijk zijn en film over beperking en kwetsbaarheid. Maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Omdat ‘gezien worden’ prachtige kansen biedt voor persoonlijke groei. Maar bovenal de boodschap van de film versterkt.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. In films over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die aanpak neem ik mee in mijn producties buiten de zorg. En ook die achtergrond zie je terug in werk, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Mijn films gaan over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen in dit werkveld. Ik ontdekte de kracht van ‘gezien worden’ en ging filmen over beperking en kwetsbaarheid. Maar vooral over mogelijkheden en sterke punten. Die aanpak nam ik mee naar producties buiten de zorg en ook mijn achtergrond zie je blijvend terug in mijn werk, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Dat ‘gezien worden’ sterker maakt. Ik film over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die aanpak neem ik ook mee naar producties buiten de zorg. Want die achtergrond zie je terug in mijn werk, omdat het altijd over mensen gaat.

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Dat ‘gezien worden’ sterker maakt. Mijn films gaan over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg, omdat het overal over mensen gaat.

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van ‘gezien worden’ in in beeld & geluid. Mijn films gaan over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die achtergrond zie je ook terug in mijn werk buiten de zorg, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen in dit werkveld. Ik ontdekte de kracht van gezien worden bij beperking en kwetsbaarheid in films over wat wél kan en sterke punten. Die aanpak neem ik mee naar producties buiten de zorg en ook mijn achtergrond zie je blijvend terug in mijn werk, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht. In en na mijn studie ontwikkelde ik me in het gebruik van audiovisuele middelen voor een werkveld waarin gezien worden extra belangrijk is. Die achtergrond zie je blijvend terug in mijn werk, binnen én buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen in dit werkveld. Om informatie begrijpelijk te maken. Om iemands verhaal vast te leggen. Om iemand in de spotlights te zetten. Om jezelf zijn voor de camera te stimuleren. Die achtergrond zie je blijvend terug in mijn werk, binnen én buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

In mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht leerde ik om met audiovisuele middelen het beste uit anderen te halen. Die achtergrond zie je terug in mijn werk, binnen én buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontwikkelde me in het gebruik van audiovisuele middelen in dit werkveld. Door producties die gaan over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die opbouwende aanpak zie je ook terug in mijn werk buiten de zorg. Want die achtergrond blijft, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen in dit werkveld. Mijn films gaan over beperking en kwetsbaarheid. Maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die opbouwende aanpak zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Want die achtergrond blijft, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

In en na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Utrecht specialiseerde ik me in het gebruik van audiovisuele middelen in dit werkveld. Waarbij gezien worden het beste naar boven brengt van de hoofdrolspelers. Die achtergrond zie je terug in mijn producties, binnen en buiten de zorg. Omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen voor een werkveld waar gezien worden extra belangrijk is.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen voor een werkveld waar gezien worden extra belangrijk is. Die opbouwende aanpak zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Want die achtergrond blijft, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen in dit werkveld. In de wereld van beperking en kwetsbaarheid film ik juist over wat wél kan en sterke punten. Die opbouwende aanpak zie je ook terug in mijn filmmaken buiten de zorg. Want die achtergrond blijft, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van beeld & geluid in dit werkveld.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me om met audiovisuele middelen het beste uit anderen te halen. Inmiddels film ik ook buiten de zorg maar die achtergrond zie je terug in mijn werk, omdat het dan altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen om het beste uit anderen te halen. Die opbouwende aanpak zie je terug in werk binnen en buiten de zorg. Want mijn achtergrond blijft, omdat het altijd over mensen gaat.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en specialiseerde me in het gebruik van audiovisuele middelen in dit werkveld. Waarbij het niet gaat over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Die opbouwende aanpak zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Want die achtergrond blijft, omdat het altijd over mensen gaat.

Daarom ken ik de weg in de zorg, op plekken waar gezien worden extra belangrijk is. Ik film over beperking en kwetsbaarheid. Maar vooral over wat wél kan en sterke punten. Mijn opdrachtgevers zijn divers echter en de onderwerpen uiteenlopend. Wat niet veranderd is die opbouwende aanpak. En ook mijn achtergrond zie je steeds terug in mijn werk, omdat het altijd over mensen gaat.

CONTACT

Rijk-Willem Schmelter

Binckesstraat 78

3814 TW Amersfoort

mob. 06 49682450

mail

KvK 52816141

Vimeo

REINAERDE

Drie dagen in de week film ik voor en bij zorgorganisatie Reinaerde uit Utrecht. Ik film over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over wat wél kan en sterke punten. En de hoofdrolspelers? Dat zijn ervaringsdeskundigen zelf als het even kan.

REINAERDE

Misschien leuk om te weten (en te kijken) .. drie dagen in de week film ik voor en bij zorgorganisatie Reinaerde over beperking en kwetsbaarheid.

REINAERDE

Misschien leuk om te weten (en te kijken) .. drie dagen in de week film ik bij zorgorganisatie Reinaerde, naast mijn freelance werk voor andere organisaties met een goed verhaal.

En de hoofdrolspelers? Dat zijn ervaringsdeskundigen zelf als het even kan. Want stralen in de spotlights geeft prachtige kansen voor persoonlijke groei. Maar versterkt bovenal de boodschap van elk goed verhaal.

Maar vooral over wat wél kan en sterke punten.

Met een ruw script op zak en een camera in de hand. Zo werk ik graag. Omdat ik een videofilmer ben die inspeelt op wat er gebeurt. Mijn producties zijn klein en persoonlijk. De filmploeg ben ikzelf.

 • Docwerk

Om grote verhalen te vertellen moet je kleine laten zien vind ik. Dus de klei in, aan het bed staan of de vloer op voor beelden die raken en woorden die binnenkomen. Want beleving en gevoel, die maken iets los en laten wat achter.

CONTACT

Rijk-Willem Schmelter

Binckesstraat 78

3814 TW Amersfoort

mob. 06 49682450

mail

KvK 52816141

Vimeo

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Mijn films gaan over beperking en kwetsbaarheid, maar vooral over mogelijkheden en sterke punten.

ACHTERGROND

Ik studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Hogeschool Utrecht en ontdekte de kracht van beeld & geluid in dit werkveld. Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Ik stimuleer de sterke punten van mensen en leg die vast in een vrolijk, ontroerend of prikkelend verhaal. 

Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Ik kijk waar mensen goed in zijn en leg dat vast in een vrolijk, ontroerend of prikkelend verhaal. 

Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Ik kijk naar talenten en leg dat vast in een vrolijk, ontroerend of prikkelend verhaal. 

Die achtergrond zie je ook terug in mijn producties buiten de zorg. Ik zoek wat mensen bezielt en/of bezighoudt en leg dat vast in een vrolijk, ontroerend of prikkelend verhaal. 

Ik zie je, Rijk-Willem

REINAERDE

Naast KORTDOCS film ik drie dagen per week voor en bij zorgorganisatie Reinaerde uit Utrecht.

 • Docwerk

  Cirkeltje rond

  Reinaerdevideo
 • Docwerk

  Bezoek een museum

  Reinaerdevideo
 • Docwerk

  De Kookwedstrijd

  Reinaerdevideo
 • Docwerk

  Low Car Diet

  Reinaerdevideo

En de hoofdrolspelers? Dat zijn ervaringsdeskundigen zelf als het even kan. Want stralen in de spotlights geeft prachtige kansen voor persoonlijke groei. Maar versterkt bovenal de boodschap van elk goed verhaal.